Poruke tijela

Bolest proizlazi iz onoga što je duboko u ljudskoj psihi – misli, emocija, stavova, vjerovanja, opažanja i osnovnih tema koje utječu na naše razmišljanje, naš stav o sebi, uzroke naših ponašanja, naš osjećaj stvarnosti i vjerovanje da možemo ili ne možemo iscijeliti sebe. Bolest odražava priče našega života i otkriva kako je uvjetovanje utjecalo na naš doživljaj vlastitog jastva.

I ne pogađa samo tijelo već utječe i na um, energetsko tijelo, te dušu. Na određeni način predstavlja psiho-spiritualnu nepovezanost tih elemenata te nas upućuje na promjene koje trebamo ostvariti ako želimo ozdraviti. Poruke tijela otkrivaju nam gdje energetski pohranjujemo negativne emocije u svojim organima, žlijezdama i mišićima, te gdje u svojoj kralježnici zadržavamo strahove i vjerovanja.

Iz knjige “Iscjeljenja se događaju uz vašu pomoć” Carol Ritberger

Stanice – U stanicama energetski pohranjujemo sjećanja duše, sjećanja s emocionalnim nabojem i osnovne teme povezane sa životnim događajima, iskustvima i situacijama.

Tkiva – U epitelnom tkivu energetski pohranjujemo emocije, osobito strah. U vezivnom tkivu energetski pohranjujemo vjerovanja, a služi kao poveznica vjerovanja, osnovnih tema i ponašanja. U živčanom tkivu energetski pohranjujemo osnovne teme. U mišićnom tkivu energetski pohranjujemo emocije. U organima energetski pohranjujemo emocije i stavove.

Žlijezde – U egzokrinim žlijezdama energetski pohranjujemo emocije, dok u endokrinim žlijezdama pohranjujemo i emocije i stavove.

Sustavi;

Koža – Sve misli, emocije i stavovi izvana primaju se kroz kožu, prije nego što se prenesu živčanom sustavu na distribuciju.
Koštani sustav – U ovom se sustavu pohranjuju vjerovanja, strahovi i osnovne teme.
Mišićni sustav – U ovom se sustavu pohranjuju emocije.
Živčani sustav – U ovom se sustavu pohranjuju osnovne teme.
Endokrini sustav – U ovom se sustavu pohranjuju emocije.
Kardiovaskularni sustav – U ovom se sustavu pohranjuju emocije i stavovi.
Limfni sustav – U ovom se sustavu pohranjuju stavovi. Tjelesni imunitet ili njegov nedostatak ponajprije ovise o optimističkom ili pesimističkom svjetonazoru.
Dišni sustav – U ovom se sustavu pohranjuju emocije, stavovi i osnovne teme.
Probavni sustav – u ovom se sustavu pohranjuju emocije, vjerovanja i osnovne teme.
Mokraćni sustav – U ovom se sustavu pohranjuju emocije.
Reproduktivni sustav – U ovom se sustavu pohranjuju emocije, osobito strah i ljubav, vjerovanja i osnovne teme. Reproduktivni sustav ima važan utjecaj na naše samopoimanje i naše interakcije s drugim ljudima.

Bolest kao izraz protesta Duše, Psiha i zdravlje

Neprestano potiskivanje agresija i borbene spremnosti, nemogućnost izražavanja neprijateljskih osjećaja, očituje se u organizmu u obliku velike napetosti. Posljedica takvog stanja su glavobolja, visoki krvni tlak, artritis, dijabetes i poremećaj rada žlijezde štitnjače. Uloga štitnjače u tijelu jest, pripremiti vlasnika na bijeg kada se osjetimo ugroženi. Tako npr. onaj tko je duže vrijeme izložen duševnim borbama, živi stalno u stanju napetosti, što opet znači da se tijelo stalno nalazi u stanju alarma – pripreme za bijeg, jako iscrpljuje organizam, jer je nakon uzbuđenja potreban odmor i opuštanje, da se obnovi snaga. Poremećeni rad štitnjače, npr. njen pojačani rad, češći je nego što mislimo. Ljudi s takvim poremećajem, djeluju na van hladno i sabrano, ali u sebi kuhaju. Poremećaj se očituje u nekontroliranoj želji, brinuti se o nekome – na majčinski način i pretjeranom osjećaju odgovornosti, povezanim s jakom željom da moramo nešto postići. Najčešće se bolest pojavljuje u žena koje su jako vezane za majku. Uzrok takvog ponašanja je zapravo strah – od čega?

Stvaranje kamenca na žući je isto tako nakupljena negativna energija – posljedica ljutnje. Kada bi odrasli reagirali kao djeca, tj. mirno i otvoreno rekli što im ne odgovara, ne bi dolazilo do bolesti, jer bi se emocije otvoreno ispoljile, a ne zadržavale i nakupljale. Nakupljena negativna energija mora izaći iz tijela, na bilo koji način – netko eksplodira i svađa se i na taj se način oslobađa nakupljene negativne energije, drugi sve guta i tako nastaju kamenci na bubrezima. Najteže je to da često nismo ni svjesni negativnog pogleda na svijet, jer mislimo da samo mi imamo pravo u svemu i na sve. Ali što je negativna kritika drugo, nego negativan pogled na svijet? Prvi korak u prijelazu na pozitivnu stranu, jest razmisliti o sebi i svojim postupcima. Kada shvatimo pravi uzrok svojih teškoća, već smo ih napola riješili. 

Promatrajmo sami sebe, obratimo pažnju na upozorenja i znakove koje nam tijelo šalje. Mi ih nažalost najčešće ignoriramo ili ne tumačimo pravilno.

nepoznati autor

Quantec sistem skeniranjem životnog polja, sakupi upozorenja i znakove koje nam tijelo šalje, te u svrhu uspostavljanja ravnoteže odabire informacije iz svoje baze podataka.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

studio VARUNA @2009 - 2021 - sva prava zadržana