Skidanje oklopa

Postoji niz trauma na koje ne obraćamo pažnju i upravo one sudjeluju u kreiranju naše oklopljene stvarnosti. Trauma nije samo ozljeda ili zlostavljanje emocionalno, fizičko i psihičko. Svaki puta kada izostane potvrda naše jedinstvenosti narušava se naša bazična vibracija i stvara se mjesto za nepoželjna uvjerenja. Primjerice da nismo dovoljno dobri, da ne zaslužujemo, da nismo vrijedni, da nismo voljeni…. Svaki puta kada se nađemo u nekoj životnoj situaciji u kojoj ne slušamo svoju bazičnu prirodu, već se priklonimo okruženju iz ovog ili onog razloga, stvaramo nove traume. Primjerice upisujemo školu koju nam odredi netko drugi, ne ulazimo u emocionalnu vezu zbog nečijih tuđih razloga itd.

Ukoliko se energija traume ne propusti kroz naš energetski sustav, ostaje u sustavu i oštećuje ga. I tu se događa da kroz oštećeni energetski sustav ulaze razne energije i pune našu podsvijest. Te energije vežu nas za određena destruktivna morfička polja koja nas crpe i udaljavaju od bazične prirode, te stvaraju nove traume.

Prema Wilhelm Reichu energija koja se nakuplja u našem energetskom sustavu počinje se širiti na naše mišiće, organe, živčani sustav i utiče na naše psihičko stanje. Reich to naziva energetsko oklopljavanje. Taj oklop blokira protok životne ili kako ju Reich naziva orgonske energije našim tijelom i energetskim poljem, te sprječava pristup energiji koja je izazvala traumu i njezino transformiranje. Prema Reichu postura tijela i vanjski izgled čovjeka pokazatelj su onog što se unutar čovjeka dešava. Tvrdio je da oklopljavanje može voditi i dovesti do ozbiljnih bolesti kao što su rak, artritis i reumatizam. Reich je uveo pojam prstenova i segmentacije oklopljavanja tijela, te je smatrao da su blokovi u tijelu kontrakcije organizma te koje onemogućavaju slobodan tok energije. Blokovi se pojavljuju u obliku prstena na mnogo mjesta u tijelu, Reich ih je podijelio na: očni, oralni, vratni, prsni, dijafragmalni, abdominalni, trtični. Razvio je ideju karakternog oklopa. Oklopljena osoba ne može realno percipirati realnost, realnost percipira kroz oklop, odnosno energiju morfičkih polja koja formiraju taj oklop. S tim realnostima osoba rezonira i one kreiraju njen karakter i oklopljen, isprogramiran život.

Naša bazična priroda i životna energija na razne načine pokušavaju razbiti taj oklop

Naša bazična priroda i životna energija na razne načine pokušavaju razbiti taj oklop. Međutim, mi potiskujemo te impulse i nastojimo nezdravim navikama još više ojačati oklop. Te navike vođene nesvjesnim sadržajem našega uma blokiraju povratak našoj bazičnoj prirodi. Da bi se ponovno uspostavio tijek životne, orgonske energije koja je u nama i oko nas, nužno je razbiti blokove energetskog oklopa i poslušati impulse koje nam šalje naša bazična priroda. Tjeskoba, nezadovoljstvo, praznina i razni energetski konflikti koji se manifestiraju kroz bolesti i nepoželjne situacije, pokazatelji su da je vrijeme za skidanje oklopa. 

Irena A.

studio VARUNA @2009 - 2024 - sva prava zadržana