Sreća

Kad bi još samo, česta je propaganda raznih instant nastojanja da budemo sretni. To su stanja kada sreću tražimo izvan sebe. Kad bi još samo našao bolji posao bio bi sretan, kad bi zarađivala više novaca bila bi sretna, kad bi imali veću kuću bili bi sretni, samo da još ovo i samo da još ono. I tako se vrtimo u krug nezadovoljstva, bježimo od sebe i života.

 

To su sve priče uma, koji nam govori da cijelo vrijeme trebamo biti sretni. Sasvim je prirodno da iskušavamo i druga stanja, jer suočavajući se s njima prihvaćamo istinu. Iskrenost prema sebi omogućuje nam da napredujemo u svim segmentima života i da prihvatimo sreću.

Sreća ima veze samo s nama, sa  našim unutarnjim ispunjenjem, pogledom na svijet, prihvaćanjem, osjećajem pravog vremena i mjesta. Sreća je stanje duše, a ne nešto što ovisi o partneru, društvenom položaju, modi i sl.

Istinski put ka sreći je integriranje svojih izgubljenih dijelova. To znači prepoznati i prihvatiti svaki dio sebe s ljubavlju i poštovanjem. Prepoznati prihvatiti svoje strahove, negativne stavove i uvjerenja kroz životna iskustva.

Sretan je onaj tko voli sebe i život sada u ovom trenutku, bez obzira na sve.

studio VARUNA @2009 - 2024 - sva prava zadržana